koken9koken8koken6

Op zaterdag 13 april opende het RJH restaurant om klokslag 17:00 haar deuren.

De welpen en leiding waren die dag al om 10:00 uur begonnen met alle voorbereiding. De kinderen kregen om 10:00 te horen wat zij van vandaag konden verwachten en wat er allemaal moest gebeuren! 28 gespannen gezichtjes keken ons verwachtingsvol aan!

Na de uitleg ging de race tegen de klok van start. De kinderen moesten allemaal gaan koken! De soep, macaroni, spaghetti, salade en pudding moesten worden klaargemaakt. De leiding keek vol verbazing toe hoe goed en serieus de kinderen aan de slag gingen.

Nadat het meeste eten was klaargemaakt moesten de tafels worden neergezet en de stoelen worden uitgeteld. Er kwamen namelijk wel 75 gasten in ons restaurant eten, de versiering moest opgehangen worden en de tafels gedekt. Op het laatste moment moesten er zelfs nog een paar boodschappen gedaan worden.
Om 16:30 werden de kinderen voor de laatste keer bij elkaar geroepen, wat moesten ze nog doen en hoe ging het straks in zijn werking? Wat waren ze zenuwachtig!

Om 17:00 werden de gasten welkom geheten door een aantal van onze welpen. De gasten kregen de uitleg van het bestelsysteem en mochten daarna aan een tafel gaan zitten. Elke gang werd door een andere groep welpen bezorgd zo kon iedere welp een keer ober spelen. Aan het einde van de avond konden alle gasten betalen bij een aantal van onze welpen. Gewapend met rekenmachine en wisselgeld gingen zij aan de slag!

om 20:00 was het feest voorbij, de kinderen kregen een applaus van alle gasten en kregen hun welverdiende insigne! Daarna begon voor de leiding en een aantal van de ouders de grote schoonmaak! Om 22:00 verliet ook de leiding uiteindelijk heel moe maar voldaan het clubhuis! Het was een super leuke dag! Of zoals de ouders zouden zeggen:

Ingeborg ter Laak Het was geweldig. De welpen hebben goed gekookt en geserveerd. En compliment voor de leiding.

Ilse van Wijk-Gosens Super was het!!! Klasse gedaan trots op jullie als leiding.... #jemoethetmaarkunnen en daarom zo speciaal dat het zo kan

Henriƫtte Grif Het was SUPER!!! Thanx

Rita van den Berg petje af, sta er iedere keer van te kijken hoe jullie dit voor elkaar krijgen. Om met de kinderen dit alles klaar te spellen. Vind het al een hele klus om kinden tijdens de overblijf op school bezich te houden. echt respect.

Pauline Remigius Het was super!! Dank voor jullie goede zorgen! #trotsopdeleidingvanderimboejagershorde!

koken2koken3koken4