wid rsw14_600Afgelopen weekend was het weer zover. Het was weer tijd voor de RSW (Regionale Scout Wedstrijden). Dit is een wedstrijd waarbij wordt gestreden om eeuwige roem en het verkrijgen van de titel beste patrouille of ronde van de regio. Op dit kamp vallen met eten, spellen, de hike en de aankleding van het kampterrein punten te verdienen waarna de eindstand wordt opgemaakt. Dit jaar was het thema piraten.

Bepakt en bezakt met allerlei piratenoutfits, piratenvoedsel en zelfs een boot kwamen de verkenners en de padvindsters op vrijdagavond bij de RSW aan. De dames en heren hadden hard hun best gedaan op themakleding en zagen er op en top piraat uit. Nadat de kampen waren opgebouwd konden de kids gaan slapen voordat op zaterdag de echte strijd zou losbarsten.

De verkenners en padvindsters liepen de hike op zaterdag alledrie supersnel en eindigden met veel punten hiervoor. Zouden we dan misschien weer kunnen winnen?

Het avondeten van de kinderen was ook heerlijk, met een bijzonder mooie schatkisttaart, geheel in thema, ieder jaar weer gebakken door de moeder van Lyse. Met een goed gevoel gingen de Ashanti dames en heren slapen. Niet onterecht, want op zondag bleek dat de dames 1ste en 2de zijn geworden in de einduitslag en de heren 4de.

Wauw! Wij als leiding zijn heel trots op jullie allemaal en hebben van het leuke weekend genoten. Super prestatie!