Zaterdagavond , even voor 6 uur bij de Marco Polo groep in Delft. Langzaam druppelden de deelnemers aan de Trail 2015/2016 binnen en vormen de teams waarin ze de komende avond en nacht gaan doorbrengen. Nadat iedereen aanwezig is en ze zich hebben gemeld is het wachten..wahcten tot ze omgeroepen worden en kunnen vertrekken. voor sommigen wordt het al een beetje spamnnend. De leiding geeft nog tips, deelt kompassen en kaarthoekmeters uit, en drukt ze op het hart als groep bij elkaar te blijven. Zij zullen, net als de leiding van alle andere deelnemers, verdeeld worden over 6 posten, verspreid over de route. 

 

Om half 7 is ook Team 2 vertrokken, en krijgt de leiding de instructies voor op de post. We waren goed en wel op post en toen stond , tot onze verbazing, ons eerste team al bij de post! Deze groep was als 3e vertrokken en had dus al 2 groepen ingehaaldd! Via een speciaal volgsysteem konden we vanaf daar zien hoe snel ze bij de volgende posten waren, en wie er nog moesten komen, en ze bleven als een speer gaan!  Ondertussen was het tweede team ook al in zicht en gingen we voorzichtig al bedenken dat dit wel eens een heel prettige uitslag kon gaan worden..

 

Het tweede scouts team doemde op, tussen alle andere teams, en nadat er helaas wat afvallers achterbeleven om gehaald te worden, waren alle teams weer onderweg.

Hierna is de klad er enigzins ingekomen, en zijn er wat teams foutgelopen, en/of posten gemist, waarvoor ze wel strafpunten kregen. Team 2 moest extra incasseren omdat ze als team niet meer compleet waren en daar dus ook mindering in punten voor kregen. Uiteindelijk is een en ander uitgerekend en weggestreept door het Doe-Team en kon iedereen gaan slapen. Gelukkig met alle teams compleet en iedereen volledig de Trail hebben uitgelopen. NA de film ( despicable me) en pannenkoeken en limonade was het langzaamaan tijd om te gaan slapen en uiteindelijk was iedereen stil en in slaap gevallen.

 

De volgende ochtend was redelijk ontspannen. het Doe-Team had was rustige bezigheden gepland, een workshop armbandjes knopen en pionieren met satestokjes en winegums. Vreemd genoeg was er steeds minder verbindingsmateriaal voorhanden :) 

 

Eindelijk was het 1 uur en werd het tijd voor de bekendmaking van de winnaar en eindstand. Ashanti scouts 2 was geeindigd op de 10e plaats, en Ashanti scouts 1 op de 2e! 

 

Na een nacht hard werken en alles wat ze geleerd hebben nu uitvoeren, in het donker, in de koude wind hebben de Scouts de traditie hoog gehouden en zijn  op de jaarlijkse Delfland Trail geeindigd op de prachgtige 10e en 2e plaats!  De 2 teams die meededen bestonden voor een groot deel uit nieuw overgevlogen scouts , wat het allemaal nog veel gaver maakt! Helaas hebben ze wat posten gemist en waren er uitvallers te betreuren, maar dat maakt de beleving er niet minder door. Ze hebben echt top gepresteerd en wij als leiding zijn echt supertrots op deze kanjers! Als nieuw team meteen in de top 10 en zelfs in de top 2 eindigen is echt een grote prestatie, zeker als je bedenkt dat er 19 teams meededen! Super gedaan, jongens!

 

We gaan binnenkort starten met de voorbereidingen voor de RSW en hopen dat iedereen die meedoet daar net zoveel plezier in heeft als op de Trail! Complimenten!

 

Onderstaand een link naar de foto s die gemaakt zijn  door het Doe-Team, de organisatie van de Delfland Trail en de Delfland RSW.

 

Foto's van de Trail 2015/2016

 

Groet, 

 

De leiding.