Baulé-stam:           gemengd van 21 jaar en ouderspeltakteken roverscouts
Opkomst:              vrijdagavond van 22.15 tot 24.00 uur

Wie zijn wij?

Wij zijn een gemengde speltak met zo’n 23 volwassen scouts die na hun 21e nog geen genoeg kunnen krijgen van het actief scout zijn en/of naast hun leidinggevende of ondersteunende taken nog even lekker elke vrijdag kind kunnen zijn.

15052011147

Wat doen wij zoal?

Ons programma is een mix van spel, creativiteit, culinair, outdoor-activiteiten, herhalen en bijleren van gevorderde scoutingvaardigheden of bijvoorbeeld het organiseren van Ashanti-feesten. Dat doen we in een gezellige sfeer met veel enthousiasme en humor.

Wat maakt ons zo bijzonder?

In veel opzichten lijkt de Baulé-stam op de Abamkamdwa-stam en Sasatia-jongerentak. In een aantal opzichten gaat het binnen die speltakken net iets anders, waardoor sommige activiteiten, een deel van de structuur en een deel van de cultuur "speltak eigen" genoemd worden. Dit staat niet in de weg dat we zo nu en dan ook gezamenlijk iets ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn de kerstdiners en de winterprojecten.

Typerend voor de Baulé-stam is dat we elke vrijdag een actief programma hebben. We hebben een goed Stamweekend Ovifat_dec_2010_110gevulde en flink gevarieerde jaarplanning. In tegenstelling tot bij veel andere stammen in Nederland is het traditionele scouting binnen onze stam nog goed herkenbaar. Kijk ook eens naar de foto’s op www.baule.nl om ons in actie te zien.

De Baulé-stam is vernoemd naar de grootste bevolkingsgroep in de Ivoorkust. De Baulé is van oorsprong een Ashanti-stam, maar vertrok zo’n 200 jaar geleden uit Ghana. Onze oorsprong ligt ook in Scoutinggroep Ashanti en hoewel we daar super trots op zijn, slaan we net als het Baulé-volk ook zo nu en dan onze eigen weg in. Kom gerust eens kijken!

Contactinformatie

Het bestuur van de Baulé-stam bestaat uit Sander Benschop (Voorzitter), Jeffrey de Lange (Secretaris) en Edgar Buitendam (Penningmeester).

Zij zijn coördinatie- en aanspreekpunt van de stam. Je kan hen bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Naast deze pagina hebben wij ook een eigen website, neem gerust een kijkje op http://www.baule.nl.

bauls piratenfestijn jan 2012