Na een onwijs GAAF/GEZELLIG/UITPUTTEND/SUPER afrondingsweekend. Trainers bedankt voor alle tijd en iedereen bedankt voor de gezelligheid. #gelukkighebbenwedefotosnog

Via e-mail, Facebook en de Ashanti tam-tam hebben we getracht zoveel mogelijk oud-leden te bereiken om ons 35-jarig bestaan mee te vieren.
Dit 7e lustrum vieren we op 24- en 25 juni.

Het programma:
Zaterdag 24 juni 2017
A) 12:00u - 15:00u: voor iedereen: opening en vele spellen en activiteiten in de directe omgeving van ons clubhuis, voor elke leeftijdsgroep.
B) 15:00u - 17:00u:: voor onze bevers, welpen, verkenners, padvindsters, scouts en explorers, groot lustrumfeest in ons clubhuis
C) 19:30u - 2:00u: voor volwassen (oud)leden: verjaardagsfeest met muziek en terugblik op de afgelopen 35 jaar.

Zondag 25 juni 2017
D) 13:00u - 16:00u (start tussen 13:00u en 14:00u): voor alle Ashanti’s en hun familie: een sportieve fietsrally, geschikt voor alle leeftijden.
E) 16:00u - 22:00u: (voor volwassen Ashanti's en hulptroepen): nagenieten met een barbecue.

We vinden het héél leuk als we dit lustrum met zoveel mogelijk (oud)leden kunnen vieren. Om het in goede banen te leiden willen we graag weten hoeveel mensen er komen. Daarom het verzoek om je op te geven.
Dat doe je door:
- een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
- geef je naam en huidige (of laatste) speltak op;
- vermeld de letter van het onderdeel of onderdelen (zie het programma) waar je aan mee wilt doen. Bekijk zelf of het geschikt is voor jouw leeftijd.

Onze huidige leden worden via de leiding van de speltak uitgenodigd en kunnen zich daar aanmelden.

Aankomend weekend is het weer zover. 

 

We gaan van start met de RSW 2016. Dit jaar is het thema: Captain Planet en de Toekomstboom.

 

De Patrouilles en Rondes van de Verkenners, Padvindsters en Scouts gaan strijden tegen andere partrouilles uit regio Delfland.

Het gaat weer een gezellig weekend worden waar de heren en dames zelf moeten koken, kampterrein opbouwen, hike lopen en nog veel meer.

 

Iedereen is zich goed aan het voorbereiden en gaan de strijd graag aan.

 

Willen jullie meer informatie (tevens ook voor de ouders) kijk dan even op https://doeteam.wordpress.com/.

 

Met vriendelijke scouting groeten,

 

Patrick de Lange

Teamleider Wapiti verkenners

Zaterdagavond , even voor 6 uur bij de Marco Polo groep in Delft. Langzaam druppelden de deelnemers aan de Trail 2015/2016 binnen en vormen de teams waarin ze de komende avond en nacht gaan doorbrengen. Nadat iedereen aanwezig is en ze zich hebben gemeld is het wachten..wahcten tot ze omgeroepen worden en kunnen vertrekken. voor sommigen wordt het al een beetje spamnnend. De leiding geeft nog tips, deelt kompassen en kaarthoekmeters uit, en drukt ze op het hart als groep bij elkaar te blijven. Zij zullen, net als de leiding van alle andere deelnemers, verdeeld worden over 6 posten, verspreid over de route. 

 

Om half 7 is ook Team 2 vertrokken, en krijgt de leiding de instructies voor op de post. We waren goed en wel op post en toen stond , tot onze verbazing, ons eerste team al bij de post! Deze groep was als 3e vertrokken en had dus al 2 groepen ingehaaldd! Via een speciaal volgsysteem konden we vanaf daar zien hoe snel ze bij de volgende posten waren, en wie er nog moesten komen, en ze bleven als een speer gaan!  Ondertussen was het tweede team ook al in zicht en gingen we voorzichtig al bedenken dat dit wel eens een heel prettige uitslag kon gaan worden..

 

Het tweede scouts team doemde op, tussen alle andere teams, en nadat er helaas wat afvallers achterbeleven om gehaald te worden, waren alle teams weer onderweg.

Hierna is de klad er enigzins ingekomen, en zijn er wat teams foutgelopen, en/of posten gemist, waarvoor ze wel strafpunten kregen. Team 2 moest extra incasseren omdat ze als team niet meer compleet waren en daar dus ook mindering in punten voor kregen. Uiteindelijk is een en ander uitgerekend en weggestreept door het Doe-Team en kon iedereen gaan slapen. Gelukkig met alle teams compleet en iedereen volledig de Trail hebben uitgelopen. NA de film ( despicable me) en pannenkoeken en limonade was het langzaamaan tijd om te gaan slapen en uiteindelijk was iedereen stil en in slaap gevallen.

 

De volgende ochtend was redelijk ontspannen. het Doe-Team had was rustige bezigheden gepland, een workshop armbandjes knopen en pionieren met satestokjes en winegums. Vreemd genoeg was er steeds minder verbindingsmateriaal voorhanden :) 

 

Eindelijk was het 1 uur en werd het tijd voor de bekendmaking van de winnaar en eindstand. Ashanti scouts 2 was geeindigd op de 10e plaats, en Ashanti scouts 1 op de 2e! 

 

Na een nacht hard werken en alles wat ze geleerd hebben nu uitvoeren, in het donker, in de koude wind hebben de Scouts de traditie hoog gehouden en zijn  op de jaarlijkse Delfland Trail geeindigd op de prachgtige 10e en 2e plaats!  De 2 teams die meededen bestonden voor een groot deel uit nieuw overgevlogen scouts , wat het allemaal nog veel gaver maakt! Helaas hebben ze wat posten gemist en waren er uitvallers te betreuren, maar dat maakt de beleving er niet minder door. Ze hebben echt top gepresteerd en wij als leiding zijn echt supertrots op deze kanjers! Als nieuw team meteen in de top 10 en zelfs in de top 2 eindigen is echt een grote prestatie, zeker als je bedenkt dat er 19 teams meededen! Super gedaan, jongens!

 

We gaan binnenkort starten met de voorbereidingen voor de RSW en hopen dat iedereen die meedoet daar net zoveel plezier in heeft als op de Trail! Complimenten!

 

Onderstaand een link naar de foto s die gemaakt zijn  door het Doe-Team, de organisatie van de Delfland Trail en de Delfland RSW.

 

Foto's van de Trail 2015/2016

 

Groet, 

 

De leiding.

 

 

Logo actie

De Ashanti-Groep helpt bij de actie Samen voor de Voedselbank

In Zoetermeer zijn er kinderen die met een lege maag naar school gaan, komen sporten, of naar scouting komen. Dat is natuurlijk niet fijn en daar kunnen we iets aan doen.

Ook dit jaar start Omroep West weer met de inzamelactie Samen voor de Voedselbank.   

Deze actie is gericht op het inzamelen van zoveel houdbare levensmiddelen gedurende de actieweek. De actieweek loopt van 11t/m 18 december aanstaande.

In het clubhuis Abusua Groep is een inzamelpunt ingericht. Hierin verzamelen we zoveel mogelijk houdbare levensmiddelen. Er zijn mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank in onze regio en daarom hopen wij dat u een extra boodschapje wilt doen en deze doneert aan de voedselbank.

Dit is een mooie manier om betrokkenheid te tonen en tegelijk samen iets voor elkaar te krijgen. Dat is onder andere waar scouting voor staat!

Omroep West zal tijdens de actieweek bij diverse verenigingen langs gaan om in de radio- en televisie-uitzending verslag te doen van de activiteiten van verenigingen. Misschien komen ze wel bij Ashanti langs!

Met z’n allen kunnen wij het verschil maken dus laten we dat vooral doen!

Meer informatie over deze actie bij Omroep West.

De vier Zoetermeerse scoutinggroepen hebben op 21- en 22 november gezamelijk activiteiten georganiseerd voor de vluchtelingen die tijdelijk in De Veur waren ondergebracht. Hierover zijn mooie artikelen geplaatst in Scoutingnieuws.nl en Dichtbij.nl. Het artikel is ook in de papieren versie van Dichtbij geplaatst. We zijn allemaal dankbaar dat we iets voor deze mensen hebben kunnen doen en ook best wel trots.

De Rimboejagerswelpen zijn begonnen met het werken aan insigne natuur. 

 

kacper

 

Afgelopen week hebben ze van alles geleerd over reptielen. Aankomende zaterdag gaan we aan de slag over de kringloop van water. De week daarna gaan wij naar de egelopvang en we sluiten het harde werk voor dit insigne af op zaterdag 3 oktober op boererij het buitenbeest waar wij een hoop zullen leren over bodemdiertjes!

 

anne

AH

Ook dit jaar zullen de explo's weer gaan inpakken!


Aanstaande zaterdag, maandag en dinsdag (20, 22 & 23 december) zullen wij van 10:00 tot 18:00 weer bij de kassa's staan bij de Albert Heijn, winkelcentrum Ackershof, in Pijnacker. 

 

Daar zullen we uw boodschappen inpakken (als u daar toestemming voor geeft) voor een vrijwillige bijdrage voor ons zomerkamp.

 

Klik hier voor een (promotie)filmpje gemaakt door de explorers zelf!

 

Op vrijdag 21 november was Sinterklaas op bezoek bij alle bevers en welpen van de Ashanti groep.
Er werden verschillende spelletjes gespeeld, de kinderen hebben een sinterklaasvoelkim gedaan, een pieten parcours afgelegd en een gedicht of tekening voor Sinterklaas gemaakt.
Iedere speltak mocht apart op bezoek bij Sinterklaas. Hier werd aandachtig geluisterd en werden er een paar liedjes gezongen. Aan het einde kreeg iedereen nog een cadeautje en ging iedereen moe maar voldaan naar huis!

 

groepsfoto bij sinterklaas

 

www.flickr.com/photos/34483693@N03/sets/72157649404951792/

 

De RJH welpen gingen op dierendag op bezoek bij de koeien, kippen, geiten, schapen en paarden van de kaasboerderij in Berkel en Roderijs. We kregen een rondleiding op de kaasboederij en leerde van alles over het verzorgen van koeien en het maken van kaas natuurlijk ! Aan het einde mochten alle kinderen nog een stukje kaas proeven die de boer zelf had gemaakt! Het was een leuke opkomst!http://www.kaasboerderijvdburg.nl/

 

Welpen zijn jonge wolven en leven in de Jungle. Deze opkomsten hebben we Rimboejagers welpen wat avonturen beleefd in de Jungle.

We poep gegeten, want soms zijn de kokosnoten en bessen op en ook dan hebben wolven honger. Ook hebben we een waterzakje gemaakt van papier zodat we wat makkelijker water kunnen drinken uit de rivier.

 

drinken

 

Natuurlijk hebben we ook leren jagen en hebben we broodjes gebakken boven een echt vuur.

 

vuur

 

 

Na een lange zomervakantie zijn afgelopen week de opkomsten weer begonnen. Op zaterdag ochtend om 10:00 rende de Rimboejagers weer door de zaal en was er weer volop drukte in het clubhuis. 
Met de Rimboejagers hebben we de start van het nieuwe seizoen gevierd, we hebben eierkoeken versierd met slagroom en snoep. Natuurlijk hebben we ze daarna opgegeten. Omdat iedereen nog een beetje in de vakantie stemming was stonden de spelletjes ook een beetje in dat thema, zo hebben we onderzeeër gespeeld en hebben de kinderen met spaghetti en spekkies een vuurtoren moeten bouwen. 


start seizoen

 

ColonyOnze Verkenners, Padvindsters en Scouts stapten afgelopen zaterdag op de fiets en vertrokken naar Aerdenhout voor hun Zomerkamp.

Via de Facebook pagina's van de padvindsters en scouts zijn hun belevenissen te volgen.

Wida padvindsters

Kantjil scouts

Op zaterdag 19 juli om 6:15 uur begon voor de dames en heren van Afena het Zomerkamp 2014. De trein bracht hen naar Wroclaw in Polen. Klik op de foto voor een impressie van dit vertrek.
Via de Afena Facebookpagina worden de thuisblijvers zoveel als mogelijk op de hoogte gehouden van de avonturen in Polen en Tjechië, het einddoel van dit Zomerkamp.
Op maandag 28 juli vertrekt de ploeg vanuit Praag. Rond 18:30 uur komen ze op Schiphol aan. Het is altijd leuk om ingehaald te worden dus als u een beetje tijd over hebt... vlucht EZY3808.

IMG 4180-bew_600

foto: John Deumers

Vandaag zijn onze Welpen naar Veere vertrokken om hun Zomerkamp te beleven. Als u hun avonturen wilt volgen dan kan dat via:

- het Zomerkamp weblog;

- de Bandarlog facebook pagina;

- de Rimboejagers facebook pagina;

- de Siboldi facebook pagina;

- de Sionie facebook pagina.

Veel plezier en tot a.s. zaterdag.

Dashantiscoutsopbeverdoedag 1zoetermeerit jaar deden de Aquasi Bevers mee met het grote evenement de Beverdoedag. In Voorburg ontdekten we samen met andere scoutinggroepen hoe we 'Waterproof' konden zijn.Met spellen, een schatkaart en een speurtocht in het thema hebben we de insignes gevonden.

Kijk, we staan met onze bevers in de krant!

http://www.dichtbij.nl/haaglanden-noord/regio/artikel/3604473/ashanti-scouts-op-bever-doe-dag.aspx

img 0692img 0827img 0869

De leiding van de Verkenners, Padvindsters en Scouts hebben de koppen bij elkaar gestoken en op woensdag 25 juni een uitje georganiseerd voor alle drie de speltakken. Omdat we aardig wat opgehaald hadden met alle sponsoracties konden we dit zelfs goedkoper doen dan normaal. Dus stroomde rond kwart voor zeven het plein voor Ayers Rock vol met ruim 50 jeugdleden van de Wapitis, Widas en Kantjils. We gingen survivallen!! Iedereen had te horen gekregen oude kleren en schoenen aan te trekken en schone kleren mee te nemen, en dat was maar goed ook!

De kinderen (en de meesten van de leiding) werden in drie groepen verdeeld, en onder de deskundige begeleiding van instructeurs van Ayers Rock, begon iedereen aan het parcours. Het begin was even inkomen, en vooral wachten tot je aan de beurt was, maar nadat iedereen een beetje doorstroomde , werd het pas echt leuk. Klimmend, klauterend, hangend en wurmend werkte iedereen zich door het parcours heen. Toen er eenmaal water in zicht kwam, werd er pas echt haast gemaakt!  Sommigen konden de verleiding niet weerstaan en doken meteen bij het zien van een waterbak kopje onder!  De uiteindelijk winnaar is ons niet meer duidelijk geworden, maar dat iedereen het super naar z’n zin heeft gehad die avond, staat als een paal boven, of beter IN, het water.

Na een kleine 2 uur, en verschillende kids die hun best deden om zo onherkenbaar mogelijk als lopende modder rond te rennen, werd het tijd voor de douches.  Ineens zag je weer fris geboende koppies verschijnen en ging iedereen langzamerhand naar huis. Kortom, een zeer geslaagde gezamenlijke opkomst met heel veel lol. Een bedankje aan de organiserende leiding en Ayers Rock voor een superavond!

Gelukkig is een en ander vastgelegd om het allemaal nog eens terug te beleven, en wel hier in het fotoalbum.

Veel plezier met de foto's.

colawolkenDe opkomst van de Rimboejagers welpen stond deze week in het teken van proefjes.

We hebben gekeken hoe wolken ontstaan, waarom de brandweer met water blust, waarom een zonsondergang rood is en hoe een vliegtuig blijft zweven.

Ook hebben we een windwijzer gemaakt waarmee de welpen kunnen zien of de wind uit het noorden, oosten, zuiden of westen komt. En hebben we gekeken wat er gebeurt als je mentos in cola stopt! 

Op zaterdag 17 mei hadden de Rimboejagerswelpen een opkomst in het Balijbos. Deze opkomst stond in het tekenen van de natuur. De welpen moesten door middel van goed luisteren, kijken en voelen de natuur ontdekken.

10314653 10152156175387404_26000331485350914_n10258377 10152156175642404_3833307148515381480_n

In een groepje hebben ze vervolgens moeten opschrijven wat ze allemaal hebben waargenomen. Natuurlijk hebben we ook nog even gespeeld in het speelbos, helaas lagen na een paar minuten de eerste kinderen al in het water :).

pk karpk pakVandaag hebben we met de Rimboejagers welpen hard gewerkt aan onze kar en bijpassende kleding voor de karrenparade van het pinksterkamp!

De kinderen hebben de verschillende Dino's geverfd.

Langzaam aan beginnen de kinderen te veranderen in Fred en Wilma van de flinstones. 

 

 j4c1086

Op 5 april opende restaurant Rimboe na een jaar weer zijn deuren. De gehele dag zijn de welpen met leiding bezig geweest om een heerlijke maaltijd te bereiden voor zo’n 60+ familieleden. Hierbij hebben ze in totaal zo’n €180,- opgehaald voor het WNF. Binnenkort zullen de gidsen een brief schrijven voor het WNF om onze prachtige donatie toe te lichten!

We kunnen weer trots op ze zijn! Bekijk alle foto’s van de dag op onze facebook pagina.