lustrum 2

Op 26 juni bestaat onze groep 30 jaar! Dit hebben we zaterdag 23 juni met de heel Ashanti gevierd. Van 10 tot 12 uur was er een vossenjacht voor alle speltakken. Door het hele Burgemeester Hoekstrapark zochten groepjes met bevers, welpen, verkenners en scouts naar 'vossen'. Ze kwamen onder meer een varkentje, dompteur en indiaan tegen.

Van 12 tot 16 uur waren er allerlei activiteiten te doen in en om het clubhuis. Zo kon je bij Veilig & Gezond alles leren over EHBO, maar ook wonden op je lichaam laten 'schilderen'. Bij Uitdagende Scoutingtechnieken kon je lustrum 4broodjes bakken en survivalflappen maken. Er was ook een heuze stormbaan in het thema Buitenleven, waar we ook met zelfgemaakte vlotten het water op gingen. En als je vies werd bij het spel 'kwalleballen' kon je bij de mobiele ScoutShop gewoon nieuwe kleding kopen!

We hadden zelfs een eigen Ashanti-museum. Hier kwam je van alles te weten over de geschiedenis van onze groep. Je kon er veel foto's, oude uniformen en handboeken bekijken en verhalen horen van leiding en oud-leden. Kijk voor een samenvatting van de geschiedenis van Ashanti ook op deze website bij Informatie.

lustrum 3's Avonds was er voor alle leiding en vrijwilligers een BBQ. Tijdens deze BBQ werd alle leiding bedankt en werd er nog even stil gestaan bij de leiding die na dit seizoen gaat stoppen of dat al is. Bij de groep zitten ook drie leden die al 30 jaar lid zijn: Chantal Limbeek, Wilko Kouwenhoven en Michael Kortekaas. Ook de twee leden die al 25 jaar lid zijn werden in het zonnetje gezet: Wouter Aarts en Mark Kranendonk.

Het was een zeer geslaagde dag en kijken we nu al uit naar het 35-jarig lustrum!