Vierdaagse padvindsters

ZOETERMEER - Dertien meiden van de Ashanti-Groep Zoetermeer (twaalf padvindsters en één scout) hebben het fel begeerde Vierdaagse kruisje in ontvangst mogen nemen. Ze zijn tussen de 11 tot en met 13 jaar. Samen met de vier begeleiders trotseerden de meiden wind en regen en liepen per dag de voorgeschreven 30 kilometer.

'Ze hebben elkaar nodig gehad maar hierdoor is er een superhechte groep ontstaan', vertelt Dorin Bolkesteijn, groepsvoorzitter van de Ashanti-Groep. 'De voorbereiding was uitstekend maar dat zegt niet alles. Natuurlijk waren er blaren en de nodige pijntjes maar dat mocht de pret niet drukken. Sommigen hebben op pure wilskracht deze prestatie geleverd en dat is top!'
De begeleiders zijn alle dagen meegelopen. Mocht er iemand uitvallen dan had men hier op kunnen inspelen. 'Gelukkig is dit niet nodig geweest want alle meiden hebben het gehaald!'
Alle ouders, familie en Ashanti vrienden verzamelden zich vrijdag bij de McDonald's Malden. De meiden werden onderweg daarheen door de Scouting drumband begeleid en dat met de Ashanti vlag voorop.
Het eerste weerzien van de ouders met hun kinderen na vier dagen lopen was geweldig. De kinderen hadden soms pijn en waren vermoeid maar intens gelukkig en trots omdat ze het allemaal hebben uitgelopen.

Bron: Postiljon 26 juli 2012