Wida-vendel:            meisjes van 11 t/m 15 jaarspeltakteken scouts
Opkomst:                  woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur

ashanti-aureliasWie zijn wij?

Wij zijn de Wida Padvindsters! Dit is een stoere en gezellige groep meiden van 11 tot 15 jaar.
De Wida vendel (een groep vlinders) is opgedeeld in subgroepjes, ook wel “rondes” genoemd. Deze rondes heten: Yamama’s, Idas, Aurelia’s en Distels, allemaal namen van vlindersoorten. Elke ronde bestaat uit ongeveer 5 meiden met wie je veel samenwerkt, vooral op kamp.
Zo pionier je samen een kooktafel, eet je samen en zet je samen de tent op. Je kunt dus veel van elkaar leren!

Wat doen wij zoal?

Elke woensdagavond komen wij samen (een “opkomst”). Tijdens een opkomst doen wij heel diverse dingen: levend ganzenbord, kwallenballen, een luchtballon maken, improvisatietheater, dans, zang, iets leren over eetbare planten, beauty, een foto-verhaal maken, kaart&kompas, EHBO, koken, routetechnieken, knopen en nog véél meer!!! Surfin' We houden ons dus bezig met echte scoutingdingen, maar doen ook een heleboel andere activiteiten! We hakken hout en maken vuur op het Winterkamp, maar doen gezichtmaskertjes op het Meiden Tutweekend…

Een aantal keer per jaar gaan we met alle meiden op kamp. Je leert dan samen te pionieren, te koken en hout te hakken. Ook ga je zelf vuur leren maken! In de zomer gaan we een hele week op kamp, maar er zijn ook kampen van een weekend (bijvoorbeeld het Winterkamp) of van een paar dagen (bijvoorbeeld het Pinksterkamp).
We doen ook losse activiteiten, zoals de Duinenmars (een lange tocht door de duinen), de Hakdag (hakken en zagen in het bos) of gaan samen met de verkenners en scouts iets leuks doen (klimmen, schaatsen, zwemmen).

Wat maakt ons zo bijzonder?

Wij combineren stoere scoutingactiviteiten en kamperen met meidendingen en gave spellen. Voor iedereen is er dus wat wils. We zijn (stoere) meiden onder elkaar en dat maakt ons uniek! Op onze Facebook pagina zie je wat we wekelijks doen en beleven.

Contactinformatie

Als je wilt komen kijken, vinden wij dat natuurlijk hartstikke leuk! Wel is het handig om van te voren even contact op te nemen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

img 1581