Lid worden?

Scoutinggroep Ashanti is dé leukste vrijetijdsbesteding van Zoetermeer. Met zo’n 300 kinderen, jeugdleden en vrijwilligers is dat goed zichtbaar. Lijkt het jou leuk om lid te worden? Kijk dan snel verder! Op deze pagina staat namelijk allerlei nuttige informatie.

Kijken en lid worden

Voordat je besluit om lid te worden, mag je eerst drie keer gratis komen kijken. Je draait dan drie keer mee met een speltak, zodat je goed kan zien hoe het er aan toe gaat. Nadat je drie keer bent komen kijken besluit je samen met je ouders/verzorgers of je lid wilt worden. Als je lid wilt worden krijg je een inschrijfformulier die je ouders/verzorgers moeten invullen. Daarna ben je lid van de Ashanti-groep.

De kosten.

De contributie bedraagt € 159,00 per jaar. Dit kunt u in 12 maandelijkse termijnen betalen. Wilt u vooruit betalen, per half jaar of per jaar? Dan krijgt u tot € 16,00 korting.

Installatiekosten: dit zijn eenmalige kosten voor de attributen op het uniform en indien van toepassing een handboek en een cap. De kosten variëren van € 19,00 tot € 23,00.

Voor kampen varieert het bedrag, het Pinksterkamp rond de € 30,00. Het zomerkamp rond de € 150,00. Daarnaast zijn er kleinere kampen die een speltak zelf organiseert. De kosten daarvan wisselen sterk maar liggen doorgaans onder de € 25,00.

De ZoetermeerPas: Ashanti is deelnemer van de ZoetermeerPas. Bij inlevering van cheque 3- en 4, leggen wij het verschil bij. U hoeft dus geen aanvullende contributie te betalen. Als u één cheque inlevert, dan trekken we de waarde daarvan van de jaarcontributie af. 

Lid en dan?

Op het moment dat je lid bent van de Ashanti-groep ben je automatisch ook lid van Scouting Nederland. Je ontvangt vier keer per jaar een scoutingblad en kunt meedoen aan allerlei leuke activiteiten. Bovendien krijg je ook nog eens korting in de ScoutShop met je eigen ScoutCard.

Als je lid bent van de Ashanti-groep wordt van je verwacht dat je zo snel mogeljk het uniform draagt. Zo hoor je er namelijk echt bij en ben je al een stapje dichter bij je installatie. Om geinstalleerd te kunnen worden moet je wel een paar weken meedraaien. Als je aan je leiding hebt laten zien dat je er helemaal klaar voor bent, zal je geinstalleerd worden. Je krijgt dan alle installatietekens voor op je uniform, een speld voor op je baret of een badge voor op je pet en natuurlijk de Ashanti-das. Zo hoor je er helemaal bij!

Nu zul je waarschijnlijk roepen “Maar waar koop ik dan een uniform?”, hieronder het anwoord op deze vraag.
Het uniform (Scoutfit) kun je bestellen via de website van de ScoutShop of bij een van de ScoutShop winkels. Tijdens het overvliegweekend (september/oktober) is er bij ons clubhuis een mobiele ScoutShop aanwezig, hier kunnen ook uniformen gekocht en gepast worden.