Abamkamdwa Stam

Stam: gemengd van 21 jaar en ouder
Opkomst: zondagavond van 19.30 tot 21.30 uur

Wie zijn wij?

De Abamkamdwa-stam is geëvolueerd naar een stam met een minimum aan verplichtingen. Als je bedenkt dat er veelal wat oudere leden bij de Abamkamdwa-stam zitten, dan is het een logisch gevolg dat deze vaak ook andere prioriteiten hebben (gezin, werk etc..) Is het in voorgaande speltakken een verplichting om iedere opkomst aanwezig te zijn; bij de Abamkamdwa is het niet vreemd als je soms maanden over moet slaan.

Wat doen wij zoal?

Natuurlijk is er iedere week opkomst, maar over het algemeen zal je daar niet alle stamleden aantreffen. De Abamkamdwa-leden zijn zowiezo ook meer geïnteresseerd in het scoutingleven buiten het clubhuis. Op een weekend in de Ardennen, Duitsland of natuurlijk Engeland zul je ze aantreffen, maar ook in Baarn of Zeist of in Wassenaar. En als er al een weekend in het clubhuis gehouden wordt, dan is het vaak voor het organiseren van zaken of is er een speciale uitdaging (zoals het maken van een gehaktstaaf van 4 meter).

Wat maakt ons zo bijzonder?

Een weekend weg bij de Abamkamdwa vereist weinig voorbereiding. Er wordt een lokatie geprikt, er wordt gekeken wie er kan en zin heeft, de spullen worden gepakt en dat is het. Kan je pas later, of moet je eerder weg, dan is dat ook geen probleem.

De organisatie tijdens het weekend is ook volkomen afwezig. Iedereen die zin heeft pakt op wat moet gebeuren en er is niemand nodig om de taken te verdelen. Heb je een weekend geen zin om te helpen, dan is ook dat bij de Abamkamdwa geen probleem. Dat komt dan wel weer een volgende keer.

Moet er toch iets georganiseerd worden, dan worden bij de Abamkamdwa zeer snel en soepel de taken verdeeld. Ook hier is controle niet nodig, iedereen doet gewoon wat hij gezegd heeft te doen en op het moment suprême valt alles meestal netjes in elkaar. Klopt er toch iets niet helemaal, dan wordt dat ter plekke opgelost.

Op de Abamkamdwa kan ook een beroep gedaan worden voor ondersteunende zaken, tijdens kampen voor boodschappen of koken, voor het organiseren van zaken, het bouwen van (overvlieg)objecten of om te helpen bij een dropping of een vossejacht.
En uiteraard is de Abamkamdwa een onderdeel van Ashanti en dus zowieso bij groepsaktiviteiten aanwezig.

Kortom, zoek je een rigide structuur en regelmaat, dan ben je bij de Abamkamdwa niet bij de juiste speltak. Zoek je vrijheid binnen een speltak waar de leden hun eigen verantwoordelijkheid dragen; zoek je een aantal idioten die (soms op heel korte termijn) bereid zijn om met een waanzinnig idee mee te doen, kom er dan gerust bij. Je zult niet teleurgesteld worden.

Sinds kort zijn we ook via Facebook te volgen, kijk daar ook eens.