Kantjil Scouts

Scouts: gemengd van 11 tot 15 jaar
Opkomst: donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur

Wat doen we zoal?

Een scout ontwikkelt z’n eigen talenten,  pannenkoeken bakken, roeien, internetten, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, schminken, theater, vliegers maken, een social-media tocht lopen… je kunt het zo gek niet bedenken. Bij de scouts kook je zelf, maar je hakt ook het hout voor het vuur. Je leert met alleen touw en palen metershoge torens bouwen, maar ook kaart en kompas. En soms, soms zijn we ook gewoon lekker gek!

Wat maakt ons bijzonder?

Juist omdat we de enige gemengde groep zijn in deze leeftijdscategorie zijn we veel veelzijdiger. Onze scouts zijn nieuwsgierig, eigenwijs, bijdehand, maar bovenal gezellig!! Een fijne groep jongens en meiden die samen elke week weer wat leuks doen, plannen, of bedenken. Maar het echte feest zijn natuurlijk de kampen, iets wat we dus ook regelmatig inplannen.

Als je lid wordt van de scouts, krijg je te maken met je eigen patrouille. Het is een groepje van ongeveer vijf scouts waarmee je veel gaat samenwerken. De één is een kei in het oriënteren, de ander heeft binnen vijf minuten een vuur brandend. In een patrouille leer je van elkaar. Ook op kampen zal je vaak alleen met je patrouille activiteiten gaan doen, het wordt dus echt jouw team.

Je hebt het nu wel door: plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting ontdek je de wereld om je heen. En daar leer je van. Je verlegt steeds je grenzen op een avontuurlijke manier, je leert je eigen verantwoordelijkheid te nemen, je weet hoe je uitdagingen moet aanpakken.  Jij maakt je eigen avontuur!

Wil je onze avonturen volgen? Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.