Rimboejagershorde Welpen

Welpen: gemengd van 7 t/m 11 jaar
Opkomst: zterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur

Wie zijn wij?

Rimboejagers zijn stoere jongens en meisjes van 7 tot en met 11 jaar die niet bang zijn om vies te worden! De Rimboejagers trekken samen de rimboe in, de wereld waar de welpen spelen. Daar beleven zij met de dieren alles wat er maar te doen is. De rimboe is een groot gebied waar Mowgli, Shanti, Wontolla, Mysa, Junior, Sona, Baloe en nog heel veel andere dieren wonen. Misschien ken je de dieren wel uit het ‘junglebook’.

Wat doen wij zoal en wat maakt ons zo bijzonder?

Bij scouting zorgen deze dieren voor elke keer een ander avontuur. Zo kun je de ene keer knopen met Junior, de olifant en de andere keer schatten zoeken met Sona, de beer. Hartstikke leuk dus, of je nou lekker aan het ravotten bent met de andere welpen, of een actief bosspel doet. Het kan allemaal.

Geen opkomst ziet er hetzelfde uit. Elke week doe je iets anders. Zo zit je binnen te werken aan een bijzonder knutselwerk en zo ren je je rot tijdens een spelletje Hollandse Leeuwen in het bos. Loop je een speurtocht, leer je EHBO, bak je broodjes boven een kampvuur en nog veel meer. Naast alle verrassende activiteiten die de leiding bedenkt, zijn er ook vaste onderdelen die elke welp doet. Zoals openen en sluiten, de jungletaal, de weten en belofte en insignes verdienen.

Bij de welpen kun je ook nog allerlei insignes verdienen. Zo hebben de welpen al een scouting insinge (waarvoor ze zelfs contact moesten zoeken met een Engelse scouting groep). Ook kun je knopen, knutselen en primitief eten.

Voor je het weet is de tijd alweer om en moet je weer een week wachten op zo’n gezellige opkomst!

Neem eens een kijkje op de Facebook pagina van de Rimboejagers.