Opanyin-Plusscouts:                gemengd vanaf 21 jaarplusscoutslogokl 0

Wie zijn wij?

De Opanyin kring bestaat uit Plusscouts en vrienden van Ashanti. Het onderscheid tussen die twee is dat Plusscouts ook lid zijn van Scouting Nederland en een uniform (mogen) dragen. Om Plusscout te worden hoef je zeker geen scoutingachtergrond te hebben. Qua inzet is er geen onderscheid tussen Plusscouts en vrienden van Ashanti. We hebben ouders van leden, oud-scouts en voormalig leiding in de gelederen. De leden van Opanyin zijn minimaal 21 jaar oud.

Opanyin is opgericht op 23 september 2008 en daarmee de jongste speltak van Ashanti. Sinds het ontstaan van Ashanti zijn er echter al vrienden actief in bijv. de evenementencommissie. Deze hebben zich nooit georganiseerd. Toen Scouting Nederland de Plusscout introduceerde is de Opanyin kring opgericht. In eerste instantie voor de Plusscouts en kort daarna ook voor de vrienden van Ashanti.

Bij het Ashanti-volk worden ouder wordende mensen ook wel Opanyin genoemd. Deze naam past mooi bij de leden van de Opanyin kring want zo oud zijn we ook weer niet.dsc 8808

Wat doen wij?

Opanyin wil Ashanti in de meest ruime zin van het woord ondersteunen. We hebben geen ‘eigen’ scoutingactiviteiten, zoals de leden van de Abamkamdwa-stam en Baulé-stam.

Opanyin leden zijn binnen Ashanti actief bij de kampen en andere evenementen. We ‘bemoeien’ ons niet met het spel en de kinderen, dat doet de (bege)leiding van de speltakken. Opanyin leden helpen bij de voorbereidingen, opruimen, vervoer en waar ook maar een handje geholpen kan worden.

Buiten Ashanti helpen we bij evenementen van bijvoorbeeld de kinderboerderij en informatiemarkten waar Ashanti zich kan presenteren. Hiermee geven we praktische hulp bij maatschappelijke activiteiten. Daarmee brengen we Ashanti onder de aandacht van de Zoetermeerders. Dat vergroot de interesse voor scouting. We hopen natuurlijk dat Ashanti daardoor meer leden krijgt.

Naast al het nuttige beleven de Opanyin leden zelf enorm veel plezier aan hun inzet. Er worden geen eisen aan je inzet gesteld. Je bepaalt zelf of je meedoet met een activiteit.

Ook meedoen?

Extra handjes zijn altijd welkom. Als Plusscout of als vriend, je bent even welkom. Als Plusscout betaal je de kosten voor het lidmaatschap van Scouting Nederland. Vrienden betalen niets. Wil je meer informatie of je meteen aanmelden? Neem dan contact op met Marion de Lange, de contactpersoon van Opanyin via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06- 46 30 23 74.